Anonymous NB65 slår till mot stor rysk betalförmedlare

av | maj 9, 2022 | Anonymous, Nätfrihet

Gruppen NB65 som anslutit sig till Anonymous krigsförklaring mot Ryssland och ryska intressen uppger att de har slagit till mot, och delvis slagit ut den stora betalförmedlaren Qiwi.

NB65 är en något mera militant och hårdför grupp som ofta inte bara tar sig in i datorsystem och stjäl data utan som också med hjälp av ransomware försöker att slå ut attackerade system. Nu uppger gruppen att de tagit sig in i Qiwis system och att de också slagit ut funktioner med ransomware.

I början av maj publicerade NB65 ett inlägg på Twitter en tweet där gruppen sade sig ha fått tillgång till Qiwis databaser. QIWI plc en stort rysk betalförmedlare som tillhandahåller betalnings- och finansiella tjänster i Ryssland och Samväldet av oberoende stater (CIS).

“Qiwi, in your last press release, you clearly stated that the sanctions against the Russian financial system did not affect your business in any way. Well, it will definitely affect your business.”

Förnekar

Qiwi förnekar i ett uttalande till TASS Russian News Agency och säger att dess betaltjänster fungerar normalt, och kunddata är också säker. NB65 har svarat med att lägga ut över 7 miljoner betalkort – kortnummer som bevis på intrånget.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: