Gruppen NB65 som anslutit sig till Anonymous krigsförklaring mot Ryssland och ryska intressen uppger att de har slagit till mot, och delvis slagit ut den stora betalförmedlaren Qiwi.

NB65 är en något mera militant och hårdför grupp som ofta inte bara tar sig in i datorsystem och stjäl data utan som också med hjälp av ransomware försöker att slå ut attackerade system. Nu uppger gruppen att de tagit sig in i Qiwis system och att de också slagit ut funktioner med ransomware.

I början av maj publicerade NB65 ett inlägg på Twitter en tweet där gruppen sade sig ha fått tillgång till Qiwis databaser. QIWI plc en stort rysk betalförmedlare som tillhandahåller betalnings- och finansiella tjänster i Ryssland och Samväldet av oberoende stater (CIS).

“Qiwi, in your last press release, you clearly stated that the sanctions against the Russian financial system did not affect your business in any way. Well, it will definitely affect your business.”

Förnekar

Qiwi förnekar i ett uttalande till TASS Russian News Agency och säger att dess betaltjänster fungerar normalt, och kunddata är också säker. NB65 har svarat med att lägga ut över 7 miljoner betalkort – kortnummer som bevis på intrånget.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x