55% procent av användarna litar på sitt minne för att hålla reda på sina lösenord

av | maj 3, 2022 | Säkerhet

Trots att det har funnits lösenordshanterare, riktigt bra lösenordshanterare ute på marknaden ett ganska bra tag nu så litar en majoritet av användarna på sitt minne. En färsk undersökning visar att 55 procent använder sitt minne för att hantera sina lösenord.

I USA svarade 31 % av de tillfrågade att de varit med om ett dataintrång under de senaste 18 månaderna, jämfört med 23 % globalt. 81 % av amerikanerna loggar in på webbplatser eller appar flera gånger om dagen, vilket kan hjälpa till att förklara varför 67 % anser att det är viktigare att ett lösenord är säkert än att det är lätt att komma ihåg. 98% av amerikanerna uppger att de är “mycket” eller “något” bekanta med de bästa metoderna för lösenordssäkerhet.

Lösenordshanterare

Endast 32 % av amerikanerna använder en lösenordshanterare på jobbet. Globalt sett är den siffran 25%,  ännu lägre. I båda fallen anser en majoritet (68 % i USA och 64 % globalt) av de tillfrågade att arbetsplatser bör förse anställda med en lösenordshanterare för att skydda uppgifter.

Trots all information, alla intrång, alla incidenter och all mediarapportering om hur viktigt det är att ha en säker kontroll och hantering av lösenorduppgifter så litar en majoritet på sitt minne.

HelpNet Security

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: