TED: Ukrainas kamp för att utbilda sina barn

av | apr 15, 2022 | TED

The Russian invasion of Ukraine has destroyed so much — including hundreds of schools, where the country’s children were forging their futures — but it has not stopped Ukrainians from pursuing knowledge and curiosity. In a deeply moving talk, education leader Zoya Lytvyn shares her first-hand experience evacuating Kyiv and takes us inside the ongoing effort to continue educating children amid war and destruction.

“As long as our children keep learning and our teachers keep teaching — even while they are starving in shelters under bombardment, even in refugee camps — we are undefeated,” she says.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: