TED – Gary Kasparov: Var solidarisk med Ukraina i kampen mot det onda

av | apr 13, 2022 | TED

 

Ukraine is on the front line of a war between freedom and tyranny, says chess grandmaster and human rights advocate Garry Kasparov. In this blistering call to action, he traces Vladimir Putin’s rise to power and details his own path from chess world champion to pro-democracy activist in Russia. His message is a challenge to global leaders to rise in support of Ukraine — and to choose life and love over death and hatred. “The price of stopping a dictator always goes up with every delay and every hesitation,” he says. “Meeting evil halfway is still a victory for evil.”

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian