Ryskt företag hackat tre gånger – samtidigt

av | apr 24, 2022 | Anonymous, Nätfrihet

Ryska Gazregion, underleverantör bland annat till naturgasjätten Gazprom, har hackats inte mindre än tre gånger – samtidigt.

Vid intrånget så har e-postmeddelanden, filer och dekrypteringsnycklar stulits – tre gånger. Gazregion är ett byggföretag som bygger pipelines och och andra funktioner som ingår i hanteringen av gas. Bland annat så Gazregion naturgasjätten, statliga Gazprom som kund.

Tre gånger

Gazregion hackades inte mindre än tre gånger, samtidigt och sammanlagt så har 222 GB data stulits och publicerats på nätet. intrången genomfördes av tre olika grupper, samtidigt, utan att grupperna Anonymous, NB65 och Porteur visste om varandras planer.

DDosSecrets

Attacken, intrånget och stölden av den stora mängden data visar på effektiviteten i hur de här grupperna arbetar. I stort sett samtidigt spå konstaterade de tre hackar-grupperna att Gazregion hade dåligt skyddade e-postservrar. Utan att vila på hanen så genomförde alla tre en attack, en lyckad attack, samtidigt, och hackade det ryska bolaget – tre gånger. Informationen har nu lagts ut på DDosSecrets.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: