Anonymous slår till mot ryska Elektrocentromontazh och stjäl 1.23 miljoner epostmeddelanden

av | apr 30, 2022 | Anonymous, Nätfrihet

Anonymous har slagit till mot ryska Elektrocentromontazh och i samband med intrånget så har hackarkollektivet stulit 1.23 miljoner epostmeddelanden som nu gjorts offentliga och som har publicerats.

Elektrocentromontazh (ECM)  är Ryssland största och ledande bolag sedan 1940-talet som designar, testar, bygger, installerar och underhåller elektrisk utrustning i kraftgenererings- och transmissionsanläggningar i över 25 regioner i Ryssland .

Kärnkraftverk

ECM:s inhemska kunder inkluderar kärnkraftverken Novovoronezh, Kursk och Smolensk, Russian Railways JSC, det statliga företaget Moscow Power Directorate, Moskvas energiavdelning, JSC-filialen för det förenade elnätet i Moskva och Baltic Oil Pipelines LLC.

ECM har även utländska kunder bland annat AREVA GmbH, Schneider Electric och SIEMENS.

DDosSecrets

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian