Anonymous slår till mot bolag inom den ryska finanssektorn

av | apr 20, 2022

man siting facing laptop

Anonymous fortsätter sin intensiva kampanj riktad mot ryska bolag och ryska intressen. Hackarkollektivet har nu tagit sig in i det ryska bolaget Tendertech, ett bolag som hanterar dokument för den ryska bank- och finanssektorn.

Sammanlagt 160 GB med data, varav 426 000 mail har nu publicerats och offentliggjorts via DDOsSecrets.

Tendertech

Tendertech är ett bolag som fungerar som underleverantör till en rad stora ryska banker och finansbolag. Tendertech hanterar dokument, avtal och underlag till avtal. Bland Tendertechs kunder finns Transcapitalbank, Bank Uralsib, Bank Soyuz, RGS Bank, Bank ZENIT och Otkritie Bank.

E-Postservrar

De senaste veckorna så har Anonymous lyckats att hacka ett stort antal e-postservrar och kommit över mycket stora mängder information i vad som ser ser ut att vara en riktad kampanj mot just e-postservrar. Sannolikt så har Anonymous hittat säkerhetshål som antingen är okända eller som inte har åtgärdats av systemens administratörer. Just e-postservrar är viktiga mål när det handlar om att försöka att komma över data. Det är en viktig kommunikationskanal och inte sällan så finns stora mängder historisk information lagrad både i form av mail och bifogade filer. För en hackare så är e-post en guldgruva att gräva ur.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian