Använder du Firefox så uppdatera – nu!

av | mar 7, 2022 | Säkerhet

Mozilla har skickat ut en mycket viktig säkerhetsuppdatering för webbläsaren Firefox som åtgärdar ett synnerligen allvarligt säkerhetshål.

Buggarna, det är två, är att betrakta som kritiska och allvarliga:

  • CVE-2022-26485: Use-after-free in XSLT parameter processing – Removing an XSLT parameter during processing could have lead to an exploitable use-after-free. We have had reports of attacks in the wild abusing this flaw.

  • CVE-2022-26486: Use-after-free in WebGPU IPC Framework – An unexpected message in the WebGPU IPC framework could lead to a use-after-free and exploitable sandbox escape. We have had reports of attacks in the wild abusing this flaw.

I sin information om buggarna så skriver Mozilla att de har rapporter om att buggarna exploateras – aktivt ute på nätet.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian