Macken har fluktat in:

Spotify kan tappa 19 procent av sina användare

av | feb 6, 2022 | Musik

En ny studie visar att 19 procent av Spotifys användare är beredda att lämna musiktjänsten som en följd av kontroverserna runt Joe Rogans podcast.

Det är amerikanska Forrester Research som gjort undersökningen och enkäten och den säger att 19 procent har sagt upp sina abonnemang. Samtidigt så har #DeleteSpotify och #CancelSpotify börjat att fat på allvar i sociala medier. 54 procent av de tillfrågade svarar att de inte har några intentioner på att lämna Spotify. 18.5 procent av de tillfrågade säger att de överväger att lämna musiktjänsten om fler artister lämnar Spotify.

Among Spotify users, 19% said they have already canceled their service — or plan to — over the Rogan uproar, according to a Feb. 1 consumer poll conducted by Forrester Research.

The study also found that 54% of those who use Spotify have no intention of canceling their subscription, while 18.5% said they would considering canceling only if more artists who they like pull their music from the platform. About 8.5% said they thought about canceling their subscription but that Spotify’s features were too important to them.

Variety

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: