Spatial Audio lockar användare till Apple Music

av | feb 18, 2022 | Musik, Nöje

Apple Music har tre fördelar i jämförelse med Spotify, bättre ljud, bättre ljud Puch bättre ljud.

Standardljudet, i en jämförelse mellan de två, vinner Apple. Hoppar vi sedan över till Spatial Audio, rumsligt ljud så vinner Apple ingen och kastar vi in lossless i kompositionen så vinner Apple för tredje gången och nu börjar det synas i användarskaran också.  Apple säger att antalet användare nu ökar, användare som byter tjänst och som gör det för att få ett bättre ljud.

Apple is hoping that the improved audio listening experience will help set its service apart from competitors. “We now have more than half of our worldwide Apple Music subscriber base listening in spatial audio and that number is actually growing really, really fast,” says Apple VP of Apple Music and Beats, Oliver Schusser. “We would like the numbers to be higher, but they are definitely exceeding our expectations.”

Digital Music News

Snabbare

Tidigare statstik har pekat mot en trend där Apple Music växer snabbare i USA, Apples hemland, än Spotify. Ljudet tycks vara en anledning och Apples egna siffror visar att alltfler lyssnar på Spatial Audio. Artister som först kom i standardformatet kan nu se att användarna föredrar Spatial Audio eller lossless.

The result is pretty clear. When The Weeknd re-released his 2016 album Starboy in spatial audio on June 7, first-time listeners to the album increased by 20% over the next eight weeks. Billie Eilish saw the same growth in her back catalog when When We All Fall Asleep, Where Do We Go was released in spatial audio. And Post Malone and Taylor Swift saw even greater first-time listeners as Hollywood’s Bleeding (40% increase) and Lover (50% increase) released in spatial audio on the platform.

Digital Music News

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: