Macken har fluktat in:

Joe Rogans rasistiska sladder ledde till att avsnitt har plockats bort

av | feb 5, 2022 | Musik

Sedan Spotify plockat bort ett 70-tal avsnitt av Joe Rogans kontroversiella podcast så har det spekulerats om varför gjort detta i tysthet.

Nu kan Ars Technica berätta att det handlar om Joe Rogans och hans gäster användande av det rasistiska N-ordet.

“Previously, Spotify had pruned 43 ‘JRE’ episodes from the catalog after the company added Rogan’s show in September 2020 under a $100 million exclusive distribution pact. Those included segments with right-wing figures such as Infowars’ Alex Jones, Gavin McInnes and Milo Yiannopoulos and also episodes with comedians,” according to Variety.

The episodes removed Friday “featured guests including podcaster, actor and comedian Marc Maron, LGBTQ activist and author Dan Savage, political commentator Kyle Kulinski, and comedians Bill Burr, Tom Segura, Iliza Shlesinger, Theo Von, Brian Redban, Rich Vos, and Pete Holmes,” Variety wrote.

Ars Technica

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: