Polisen i Los Angeles har sparkat två polismän som ignorerade ett anrop och begäran om städ och backup i en rånarjakt. Polismännen valde istället att jaga iväg efter en Snorlax och en Togetic.

Händelsen inträffade redan 2017 men har inte blivit känd förrän nu. Mitt under ett rån mot Macys i Crenshaw Mall så gick det ut ett anrop om backup och stöd i jakten på rånarna. De två poliserna spelade Pokémon GO och hade precis fått upp ett spår av en Snorlax, en mycket ovanlig Pokémons i spelet. I närheten skulle det också finnas en Togetic. Poliserna ignorerade anropet och tillbringade istället drygt 20 minuter med att spela Pokémon GO och jaga Snorlax.

Förnekar

Lozano and Mitchell denied playing Pokémon Go and insisted they were only ”having a conversation” about the game, but the in-car camera revealed they discussed the robbery call and chose to ignore it. Another officer also witnessed the cruiser leave the area after the call. The details came to light when the ex-cops lost an appeal that would have tossed out the damning footage over alleged rights violations.

Engadget 

Polismännen förnekade att de spårlöst Pokémon utan menade att de bara pratat om spelet men polisernas kroppskameror avslöjade vad de gjorde istället för att hjälpa kollegor att jaga rånare.

BBC

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x