Den 19-årige hackaren (White Hat) David Colombo har upptäckt missar i inställningarna för drygt 20 Tesla-bilar i 13 olika länder. Missar som ur säkerhetssynpunkt innebär att Colombo kan kontrollera och styra viktiga delar av bilarnas säkerhetssystem och mjukvara.

Enligt Colombo så handlar det intre buggar i mjukvaran utan om felaktigt gjorda inställningar, förmodligen inställningar som ägarna har gjort. Enligt David Colombo så kan han styra ljudsystemet, öppna och stänga fönstren i bilarna samt öppna och stänga låsen i bilarna vilket betyder att om han vet var bilarna befinner sig så skulle han kunna stjäla dem. Det sistnämnda, bilarnas exakta position kan David Colombo också se och läsas av.

PR-katastrof

Oavsett vem fel det är, kundens eller Teslas, så kan uppgifterna sluta i en smärre PR-katastrof för Tesla om de stämmer. Det betyder att Teslas bilar är sårbara via en molnlösning eller en central uppkoppling och att eventuella tjuvar kan sitta långt från de aktuella bilarna, pejla in var de finns, låsa upp dem utan åverkan och stjäla bilarna.

TechSpot

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x