Det är den typ av spel som jag tycker innerligt illa om. Spel som plockats ihop med kända figurer men där spelet inte har ett dugg med figurerna att göra. Disney Melee Mania är ett sånt spel och det är inget fel på spelet i sig men Disney hade inte behövt låna ut en massa av sina mest kända figurer till det.

I grunden är Disney Melee Mania ett plattformsspel i flera nivåer där du springer runt, slåss med robotar och monster. Du väljer en Disneyfigur, får med dig bottnar om du inte spelar med andra och sedan gäller det att följa pilarna och vinna duellerna med dina motståndare och fiender.

Snö och is

Klassiskt  upplägg med rätt snygg grafik, helt okej ljudeffekter – men det har lite eller ingenting med Disneys figurer att göra. Visst, Elsa skjuter snö och is men det är också den enda kopplingen till Disney och hennes figur. Detsamma gäller de övriga figurerna. De har en egenskap som kan kopplas till Disney men inte mer och det skulle kunnat vara vilka figurer som helst. Misstanken att ett färdigt spel köpts in och att Disney sedan fixat till lite grafik går liksom inte att komma undan. Det blir lite för tunt, för lite Disney – men spelet är annars helt okej.

 

Disney Melee Mania – Apple Arcade

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian