Det råder ingen brist på controllers för Nintendo Switch. De finns i alla prisklasser och i olika utföranden och det finns även riktigt billiga tredjepartsenheter som går att köpa via postorder. Så vilken är då den bästa handhållna styrenheten, den bästa controllern?

Vi kan börja med att avfärda samtliga billiga controllers som du kan hitta på Swish och på andra butiker online med priser under 300 kronor. Magasin MACKEN har testat några stycken och betyget är allt från uselt till helt undermålig kvalitet. Du får vad du betalar för och riktigt billiga controllers håller inte. Det som är metall och kraftiga anslutningar i kvalitetsenheterna är plast i de billiga produkterna. Någonstans ska pengarnas tas och ska du överhuvudtaget ha någon marginal kvar för en kontroller under 300 kronor så måste du snåla in någonstans. Genomgående så har det sparats på kvaliteten och några enheter gick inte ens att ansluta.

Så – allt under 300 kronor har redan sorterats bort.

Två controllers

Efter genomgången återstår två controllers och båda är Nintendos:

  • The Nintendo Switch Pro
  • The PowerA Wireless Controller

Det ska sägas att det faktiskt finns andra bra, tredjeparts-controllers som alternativ till Nintendos egna. Nimbus har fått goda omdömen liksom några andra controllers som tillverkas med licens från Nintendo. Det är för övrigt npgot du ska kontrollera – en licens från Nintendo är en kvalitetsstämpel. Det är ingen garanti men det är långt mycket bättre än billiga kinesiska kopior som du hittar på Swish.

The PowerA Wireless Controller

Det här är en lite billigare controller som finns en rad olika utföranden, färger och utseenden. The PowerA Wireless Controller saknas NFC och den har inte heller det som kallas ”Rumble” – det vill säga den kan skaka och vibrera. Å andra sidan så har den två programmerbara knappar.

Det Nintendo har sparat in på förutom vibrationer är att spelhandtaget saknar laddningsfunktion, laddningsbara batteri. Du får se till att ha två stycken AA (laddade) batterier för att driva The PowerA Wireless Controller.

  • Batterier
  • Inga vibrationer
  • Batterier
  • 30 timmars speltid

Pris: 350-400 kronor

The Nintendo Switch Pro

Det här är en controller med vibrationer, laddningsbara batteri och med 10 timmar mer speltid per laddning än The PowerA Wireless Controller. Du får ut cirka 30 timmars speltid med The PowerA Wireless Controller och batterier medan The Nintendo Switch Pro räcker att spela runt 40 timmar med innan den behöver laddas. Stöd för NFC vilket gör att den är mycket lätt att ansluta – slå på den är det som bjöds i princip.

  • Laddningsbar
  • 40 timmars speltid
  • NFC

Pris: 600-800 kronor

Det finn specialversioner av The Nintendo Switch Pro som kan kosta flera tusen kronor. Det är samma controller men med annan design, ofta direkt kopplad till ett spel.

Omdöme

Det här är båda bra, gedigna spelhandtag, controllers, som bör hålla ett bra tag för spelande. Du känner direkt skillnad mot de lätta, plastiga billiga tredjeparts-enheter som kostar långt mycket mindre.

Nu skulle den bästa controllern ju koras och ska jag välja mellan de båda så är det den dyrare, laddningsbara The Nintendo Switch Pro som blir valet. Lång speltid, tung, ligger bra i handen med tydliga, distinkta joysticks och knappar.  Handtaget har stöd för vibrationer, NFC, och du vet att den fungerar med Nintendo Switch – det är ju Nintendos eget handtag.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x