Pikmin Bloom – som starten av Pokémon GO när det spelet lanserades 2016. Då var det nytt, annorlunda, AR men idag 2021 så är Pikmin Bloom helt enkelt för få funktioner, för lite att göra i ett spel.

Jämförelsen med Pokémon GO är i högsta grad relevant då det är Niantic som skapat båda spelen. Pikmin Bloom i samarbete med Nintendo. Som bekant så finns Piknin som spel till Nintendo Switch – i flera versioner redan. Pikmin är små, söta växande figurer som kan vara röda, gula eller blå. Du planterar dem som frön, går en massa tills de kläcks/föds eller vad du föredrar att kalla det.

Du kan planera blommor medan du går, samla ett gäng Pikmins som hänger med på promenaden för det är det spelet går ut på – du ska gå och du ha med dig Pikmins som kompisar. Samma koncept som i Pokémon GO som sagt.

Sen då

Sen då?

Ja, det var just det. Du kan inte göra så mycket mer än samla frön, samla Pikmins och besöka en del utmärkta platser. Det fungerade 2016 och det var nytt 2016 – det här med AR, förstärka verklighet, där saker dyker upp i verkligheten utan att vara det minsta verkliga. Idag 2021 så blir det ett spel som är lite för tunt, lite för innehållslöst och lite för lite att göra. Förleds emu inte till att tro att detta är den färdiga versionen. Niantic och Nintendo har med stor säkerhet tänkt att göra som med Pokémon GO – lyfta in nya funktioner vartefter spelet utvecklas. Det gör att vi snart kommer att få nya funktioner, mer att göra och – i botten finns en önskan och en vilja att vi som spelare ska köpa alltmer saker i spelet. Spelet är gratis och du kan köpa saker i spelets butik, precis som i Pokémon GO. Frågan här är bara hur många som varit med förr och som tänkt spela Pikmin Bloom utan att lägga en enda krona på spelet?

Bestämt dig

Sen är det också så att även om du har gjort det – bestämt dig för att inte betala för att spela så lär det sluta med en karaktärstest – när du spelat ett tag så kommer du att lockas av genvägar, köpa fler saker som gör det snabbare och lättare att kläcka fler Pikmins, biljetter för event och så vidare. Konceptet har lyckats mer lön med Pokémon GO som dragit in i storleksordningen en miljard dollar per år sedan 2016.

Så Pikmin Bloom som spelet se ut idag kommer inte att vara det spel vi kommer att kunna spela om ett halvår eller ett år. Jag har installerat det av nyfikenhet, gett mig den på att inte lägga en krona sen har jag ingen större förhoppningar om att jag ska kunna hålla det inför mig själv. Hur som helst – Pikmin Bloom är ett söt litet spel med söta figurer som hade mått bra av lite mer saker att göra – men det kommer.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x