Nyligen skickades en mycket stor mängd falska mail ut av en av FBIs servrar. Breven, spam, varnade för påhittade nätattacker och den skyldige påstods vara Vinny Troia, en känd hackare som återfinns på rätt sida lagen (White Hat).

Vinny Troia är säkerhetsexpert och han hackar bland annat system, anlitad av ägarna till samma system, för att hitta svagheter. I de falska breven utpekades han för att vara medlem av hackargruppen The Dark Overlord. Till saken hör att Vinny Troias bolag, Night Lion, just då höll på och utredde The Dark Overlords  olagliga attacker och aktiviteter ute på nätet.

Smutskastning

Det är inte heller första gången som Vinny Troia är måltavla för smutskastning och utpekanden. Tidigare så har falska uppgifter spridits om honom där det påstås att Troia namngivits som pedofil, hans konto å Twitter har hackats och han har utsatts för en rad nätattacker. Vinny Troia är hackare på rätt sida lagen och han attackeras av det skälet av hackare på andra sidan om den lagliga gränsen. Inför den nu avslöjade spam-kampanjen så fick Troia en varning via Twitter:

Rapport

Den här digitala pajkastningen startade efter det att Vinny Troias bolag publicerat en rapport, efter en längre utredning av the Dark Overlords förehavanden ute på nätet. I rapporten så har gruppens aktiviteter kartlagts liksom flera av gruppens medlemmar – deras riktiga namn och pseudonymer som de uppträder bakom ute på nätet. I den kartläggningen finns även Popmpompurin med – namngiven med sitt riktiga namn, hävdar Vinny Troia.

This all started about a year ago when we initially published our cybercrime report naming Christopher Meunier, 22, of Calgary, Canada, as the alleged mastermind behind several major hacking groups including The Dark Overlord, Gnostic Players, and Shiny Hunters.

The report also went on to mention that under his leadership (and impressive hacking skills), his groups were responsible for nearly 40% of all non-credit card-related data breaches over the past 4 years.

Vinny Troia

Spåren

Genom att följa de spår, digitala, som lämnats i samband med olika attacker, intrång, domänregistreringar, e-postadresser och olika former av kommunikation så pusslas ett mönster samman som leder tillbaka till den ett år gamla rapporten. Samma spår, samma ledtrådar och samma pussel återkommer – och samma namn.

I detta pussel är olika chat-konversationer viktiga bitar. Trots att hackaren försökt hemlighålla sin identitet så lyckas Vinny Troia locka ur honom små bitar av information, personliga uppgifter, med sina frågor. Genom att jämföra tidigare kommunikation, plocka ut vissa bitar, ställa nya frågor vid nästa tillfälle så har även ett personligt pussel kunnat läggas med information om enskilda individer.

Detta pusslande leder nu tillbaka till en och samma person som flera gånger tidigare attackerat Vinny Troia, en 22-åring kanadensisk medborgare.

Här kan du läsa Night Lions rapport om the Dark Overlord. 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x