blank

Twitch, Amazons, populära video/chat/spel och -streamingtjänst har hackats och förutom att en en massa viktig, och känslig kontoinformation har stulits så har källkoden för hela tjänsten också lagts ut på nätet.

Information, 125GB data, har publicerats bland annat via det digital forumet 4Chan. Sedan uppgifterna avslöjats så har Twitch också bekräftat intrånget.

Enligt uppgifter så ska det handla om enskild hackare som tagit sig in på/i Twitch system och där kunnat ladda ned kontouppgifter, data som visar överföringar av pengar från Switch till medlemmar och även källkoden till tjänsten. enligt switch så ska intrånget ha möjliggjorts sedan det gjorts ändringar i inställningar för Twitch servrar.

[10:30PM PT] We have learned that some data was exposed to the internet due to an error in a Twitch server configuration change that was subsequently accessed by a malicious third party. Our teams are working with urgency to investigate the incident.

As the investigation is ongoing, we are still in the process of understanding the impact in detail. We understand that this situation raises concerns, and we want to address some of those here while our investigation continues.

At this time, we have no indication that login credentials have been exposed. We are continuing to investigate.

Additionally, full credit card numbers are not stored by Twitch, so full credit card numbers were not exposed.

Twitch

Byt lösenord

Tillhör du de drabbade så rekommenderas att du byter lösenord och att du också aktiverar det spm kallas tvåfaktor-inloggning.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x