Nu har jag snickrat ihop Mackens historia i bilder

av | okt 10, 2021 | Om Macken

Macken, för det var så bloggen hette länge efter att ha startats som en blogg, innan ordet ens var myntat, blogg, handlade inledningsvis om säkerhet, informationsäkerhet.

Bloggen startade som en slags dagbok med säkerhetsinformation. Då, tidigt 2000-tal så fanns alla texter på csc.se – Computer Security Center. Pampigt namn för en liten blogg och ett litet företag.

En blogg

Efter CSC, utvecklades företaget till en webbyrå, fick namnet Winterkvist.com, bytte inriktning (delvis) och då föddes också Macken, någon gång 2014/2015. Inledningsvis med en design som lånats från macOS. Sedan stegvis över till en mer magasinliknande design och över till WordPress. Efter en del tester med olika färger så över till dagens design och upplägg.

Jag har samlat in bilder på hur Macken sett under åren och samlas dem på en egen sida – Magasin MACKENS historia.

Magasin MACKENS historia

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian