Temple Run Puzzle Adventure är ett nytt spel på Apple Arcade och det är som namnet säger ett pusselspel där du ska plocka bort stenar, ädelstenar, för att ta dig vidare genom djungeln mot ett gammal tempel.

Du ska hjälpa arkeologen Scarlett Fox på hennes äventyr – jo, hon är en kvinnlig Indiana Jones men spelet innehåller inte fullt så mycket action som det kanske ger sken av. Det här är avsevärt mycket mera pussel än action och det påminner mer om alla de spel där du ska pussla ihop samma typer av ädelstenar, som sedan försvinner, och på det sättet tömma ett spelbrädet. App Store är närmast överfyllt av liknande spel.

Enahanda

Temple Run Puzzle Adventure blir därför snabbt en smula enahanda för den som inte gillar speltyper och pusslandet. Instruktioner är dessutom allt annat än tydliga vilket gör att det tog ett per spelbutik innan jag fattade hur pusslandet ska gå till. Du ska markera samma stenar som ligger intill en sten för att få sten emellan paren – inte pussla samman par på traditionellt sätt. Temple Run Puzzle Adventure är på den punkten ännu ett spel som ger ett lite felaktigt intryck vad gäller grafik, bilder och trailer. Det är pussel i första hand och inte mycket till äventyr.

Trots det så är Temple Run Puzzle Adventure inget dåligt spel – bara lite mer ordinärt än vad det först ger intryck av.

Temple Run Puzzle Adventure – Apple Arcade

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish