Macken spelar: Crossy Road+ – En höna behöver hjälp att komma över vägen

av | okt 11, 2021

Crossy Road är inget nytt spel. Det lanserades redan 2014 och blev snabbt en succé. Nu finns en uppdaterad version på Apple Arcade och spelet går fortfarande ut på att hjälpa en höna även vägen, i tät trafik, oskadd.

Crossy Road+ är i grunden ett enkel spel, och vaneframkallande. Du står vid sidan av en tätt trafikerad väg och du ska ta dig över. Jo, det var så sant – du är en höna. Här och var mellan bilarna så finns ett litet utrymme innan nästa bil kommer så du kan hoppa framåt, hoppa undan bilarna och ta dig över. Vartefter du klarar dig undan bilarna, lyckas att korsa vägen så kommer nästa väg, nästa ström av trafik och det blir allt svårare att komma över.

Samla

Vartefter du klarar nivåerna så kan du även samla retor-prylar och du kan byta figur också. Du behöver inte spela som höna nämligen.Du kan spela som häst, älg eller som dinosaurie. Det behöver inte heller vara bilar som du ska undvika. det kan du välja och ändra på det också om du vill. Crossy Road+ är ett enkelt, roligt spel som även de minska kan spela men spelet blir snabbt svårare, allt rör sig snabbare så det är kanske inget spel för de yngre spelarna. Crossy Road+ blir lite för svårt ganska snabbt nämligen. Det här är också ett spel som fungerar lika bra i din AppleTV som i din iPad eller iPhone. Med Apple Arcade så kan du också spela – överallt och dina resultat synkas med alla dina andra Apple-prylar.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian