Betting är mycket populärt och många svenskar väljer att betta på spelbolag med licens från Spelinspektionen. Det känns helt enkelt tryggt för spelarna. Men faktum är att många svenska spelare inte vet att de har all laglig rätt att spela betting utan svensk licens. Som svensk spelare är det tillåtet att välja precis vilken bettingsajt du vill oavsett deras licensiering. Vi kommer i den här artikeln ge dig all information du behöver för att kunna betta på sidor som inte har svensk licens.

Så kommer du igång med betting utan svensk licens

Betting utan svensk licens fungerar precis som betting med svensk licens. Det handlar om att hitta ett evenemang eller en match du vill satsa på och sedan lägga en insats på det odds du tror kommer att vinna. Dock förekommer det en del skillnader som det kan vara bra att ha vetskap om innan du sätter igång.

Först och främst måste du hitta en bettingsida och gå igenom registreringsprocessen. Registreringen fungerar lite annorlunda än på de svenska sajterna där du snabbt kan registrera dig med BankID. Här behöver du istället fylla i ett registreringsformulär med dina personuppgifter samt kontaktuppgifter. Du får också välja inloggningsnamn och lösenord. Sedan måste du också identifiera dig genom att skicka in kopior på identitetshandling och adressuppgift. 

Det som tar längst tid i det här är just verifieringen av din identitet eftesom sajten måste granska dina uppgifter manuellt. Därför rekommenderar vi att du skickar in dokumenten redan vid ditt första speltillfälle.

Eftersom registreringen tar en del tid är det klokt att ta god tid på dig att hitta en passande sajt. Det finns en uppsjö av alternativ tillgängliga och det är viktigt att du väljer en bettingsida som tilltalar dig på alla sätt. 

Så hittar du rätt bettingsida

Men hur hittar du då en bettingsida som passar just dig? Först och främst måste du gå igenom vad du önskar få ut av spelupplevelsen. Faktorer du bör ha i åtanke är:

  • Transaktionsmetod du vill använda
  • Vilken sport/sporter du vill betta på
  • Supportalternativ
  • Om du vill ha bonus
  • Hur navigationen går till
  • Skatt eller inte skatt

Det råder en del skillnader gällande vad olika bettingsidor erbjuder och det finns många säkra sajter att välja mellan. Det viktigaste är att du väljer en bettingsajt med licens från en betrodd myndighet, till exempel Malta Gaming Authority eller Curacao eGaming. På så sätt vet du att de följer specifika lagar och regler för att du som spelare ska känna dig säker. 

När det kommer till betalmetoder varierar de stort mellan olika sajter, men alla utländska bettingsidor brukar erbjuda långt fler alternativ än de svenska sidorna. Det viktigaste är att du väljer ett alternativ du känner dig säker med och som du tycker om. Du bör också vara medveten om att du inte kan få snabba uttag på samma sätt som på svenska sajter. Väljer du en bettingsida med licens utanför EU måste du även betala skatt på alla eventuella vinster.

Du bör också tänka över vilka sporter du vill satsa på. Om du bara vill satsa på fotboll eller tennis brukar du kunna välja vilken sajt som helst. Du som vill betta på mer ovanliga sporter eller lägre ligor får i regel leta lite längre. Utbudet av spel på svenska tävlingar och ligor kan också vara svårare att hitta på utländska bettingsidor. 

Utöver allt det här bör du också tänka igenom hur du vill få hjälp av support vid behov, om du vill ta del av bettingbonusar samt hur viktig navigationen på sajten är för dig. 

Olika typer av betting 

Det finns olika typer av betting att välja mellan men hur odds fungerar är desamma oavsett vilket. Vanligtvis är det decimalodds du kommer att stöta på när du bettar och vi kommer nu gå igenom mer om hur de fungerar. Om du ska spela på en fotbollsmatch är det vanligaste att välja matchresultat, du kan då välja 1, X eller 2. 1 betyder att hemmalaget vinner, X innebär att matchen slutar oavgjort samt att 2 betyder vinst för bortalaget. 

Du kommer få olika odds på de olika alternativen, många gånger är oddsen lägre för hemmalaget men det beror också på vilka lag som spelar. Favoriten, alltså det lag med störst sannolikhet att vinna, kommer att ha det lägsta oddset. Om du satsar 100 kronor på ett odds som ligger på 1.80 och vinner kommer det betalas ut 180 kronor, vilket innebär en vinst på 80 kronor. 

Vanlig betting där du satsar i förtid innan en match är det allra vanligaste alternativet. Du satsar då på fasta odds på ett visst utfall. På utländska bettingsidor hittar du ofta fler marknader än på de svenska sidorna, alltså fler oddsmöjligheter att satsa på. Sedan finns det även live odds, där du satsar på odds under tiden en match pågår. Dessa odds är rörliga och ger dig möjlighet att se en chans när du tittar på matchen och sedan lägga ett bra odds innan det sänks.

Bäst bettingsida utan svensk licens

Vilken bettingsida som är bäst är högst individuellt. Det beror helt enkelt på dina behov. Det betyder dock inte att det inte finns några favoriter bland majoriteten av spelarna på nätet. Många spelare tycker till exempel bäst om de bettingsidor som erbjuder stora och många bonusar. När du sysslar med betting utan svensk licens har du gott om möjligheter att få bonusar, vilket inte finns på den svenska marknaden. På utländska spelsidor finns nämligen inga bonusregleringar.

Du kan med andra ord få välkomstbonus i flera steg, ta del av generösa lojalitetsprogram och ibland även få cashbacks. Vårt bästa råd är att du läser igenom bonusvillkoren innan du accepterar en bonus eller väljer en sajt på grund av bonusarna. Där hittar du information gällande huruvida du som svensk spelare får lov att ta del av bonusarna. Utöver det kan du också läsa om eventuella omsättningskrav, lägst insättning samt vilka betalmetoder som inte ger dig bonus. 

Betting utan svensk licens är mycket fördelaktigt och precis lika säkert som betting med svensk licens. Kom bara ihåg att spela ansvarsfullt!

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish