Den 5 november lanserar Nintendo det som kallas Nintendo Online + Expansion Pack. Det är en utbyggnad av nuvarande Nintendo Online och du får då tillgång till NES och SNES-program tillsammans med en stor uppdatering av Animal Crossing – New Horizon. Frågan är då om abonnemanget är värt pengarna?

Basen i tjänsten är möjligheten att kunna lagra speldagar i Nintendos moln – Nintendo Online. Det finns flera spel som i princip kräver Nintendo Online för att du ska kunna flytta data till en annan Nintendo Switch – för att ta ett exempel. Sedan finns möjlighet att spela äldre spel:

NES – Nintendo Entertainment System
SNES – Super Nintendo Entertainment System

Det här är spel som utvecklats för äldre spelkonsoler, Nintendos, och stegvis så har Nintendo konverterat och anpassat gamla spel så att de går att spela med Nintendo Switch. Fram till nu, den 5 november, så har tillgången till de här spelen varit inbakade i abonnemanget för Nintendo Online men nu kommer flera spel, en större katalog med spel och för att ha tillgång till de här äldre spelen krävs då – Nintendo Online + Expansion Pack. På köpet får du alltså även den stora uppdateringen för Animal Crossing.

Kostar

Nintendo Online kostar 20 dollar per år.
Nintendo Online + Expansion Pack kostar 50 dollar per år.

Avrundat till 200 kronor eller 500 kronor.

En ganska stor prisskillnad som synes. Kom då också ihåg att om du tecknar ett abonnemang, på det stora paketet, spelar Animal Crossing – New Horizons – så har du inte tillgång till den stora uppdateringen av Animal Crossing om du avbryter ditt abonnemang. Vill du alltid ha tillgång till DLC, Downloadable Content, och uppdateringen för Anomal Crossing så är det bättre att köpa den lös för strax under 25 dollar.

Klassiker

Spelar du inte Animal Crossing så handlar abonnemanget om huruvida du spelar och vill ha tillgång till gamla spel – NES och SNES. Nintendo har lovat att katalogen kommer att byggas ut och att det kommer ännu fler nya spel än de som finns tillgängliga just nu vilket betyder att vi högst sannolikt kommer att få se ännu fler klassiker lanseras även för Nintendo Switch.

Spelar du inte de gamla NES och SNES-spelen och bara vill ha uppdateringen för Animal Crossing så är 500 kronor per år en ganska hög kostnad att betala. Du måste dessutom fortsätta att betala abonnemanget för att inte förlora tillgången till uppdateringen av ACNH. Min rekommendation är att köpa uppdateringen för ACNH och betala för den och sedan behålla ditt tidigare abonnemang, Nintendo Online, för runt 200 kronor per år.

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish