blank

Spår efter israeliska NSO Groups spionprogram Pegasus har hittats i fem franska kabinettmedlemmars mobiltelefoner visar en analys och genomgång gjord av det franska säkerhetsföretaget Mediapart.

Uppgifterna kommer runt två månader efter det att Pegasus hittats i mobiltelefoner som tillhör människorättsadvokater, journalister och demokratiförespråkare i en rad länder. Den an alsyen gjordes av bland Amnesty och Citizen Labs. Nu visar ännu en genomgång, den här gången av mobiltelefoner tillhörande franska politiker, att deras telefoner kan ha avlyssnats med hjälp,p av Pegasus.

Mediapart

Mediapart har hittat spår av Pegasus vilket inte ska tolkas som att spionprogrammet har installerats och att data har stulits men det är en tydligt indikation på att programmet åtminstone har försökt installeras.

The Guardian

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x