blank

Alltfler hörlurar är trådlösa och ansluts utan sladd men då Nintendo Switch inte har stöd för trådlösa hörlurar så infaller sig ett problem – hur kan du ansluta dina trolösas hörlurar till din spelkonsoll? Macken har svaret och en lösning som kostar under 500 kronor.

Nintendo Switch har som sagt inte trådlöst ljud inbyggt men du kan ordna det med en sändare/mottagare. Du behöver en Bluetooth-sändare med en 3.5 mm plugg/kontakt. Sedan kan ansluter du dina härlurar till sändaren som du pluggar in i dina Nintendo Switch. Du bör dock kontrollera att dina trådlösa hörlurar kan ansluta mot sändaren innan köpet. Det är inte alla som kan det nämligen.

Sändare

Roxcore Bluestream TX Bluetooth-sändare kostar 499 kronor hos Kjell & Kompani. Det är en laddningsbar sändare som du laddar upp och ansluter till din Nintendo Switch.

Linocell Bluetooth-mottagare med APTX 3,5 mm är ett alternativ som kostar 399 kronor. Även den laddningsbar.

Det finns fler sändare på marknaden så fungerar det inte med de ovan så finns det fler alternativ. Principen är att du ansluter en sändare i 3.5 mm anslutningen, ansluter trådlösa hörlurar till sändaren och sedan är det bara att köra.