blank

Blanda klassiska Tetris med musik och rymt så har du – Tetris Beat. Det är är ännu en variant av klassikern som skapades för runt 37 år sedan och det är en ganska trevlig variant – om du gillar musik. För det är alltid ett problem när spel ska villa tungt på musik – faller inte musiken dig på läppen så faller spelet.

De har tre lägen i spelet, drop, tap eller maraton och jag rekommenderar att du kör igenom test- och övningslägena innan du drar igång spelet på allvar. Det är nämligen inte alltid helt enkelt att lista ut hur du rör bitarna, vilka knappat och reglage du ska använda om du använder Joy Coin eller ett spelhandtag. Det är inte så att det är överdrivet komplicerat – bara att det lönar sig att köra några testrundor.

Musiken

Tetris Beat bygger på musik och brickorna styrs delvis av musiken utom i maratontläget. Gillar du musik så spelar det förmodligen ingen roll men gör du det inte, gillar du inte den musik som spelet innehåller så kan musiken vara i vägen och bli störande. För egen del så har jag inget problem med musiken, förutom då att spelet kanske bli en aning högljutt. Tilläggas ska att du får naturligtvis välja musik när du startar spelet.

Styrningen, kontrollerna av spelet är inte heller alltid riktigt logiskt. Vill du få en bricka att falla snabbt så för du jousticken nyupptäckta, inte nedåt vilket borde vara mer logiskt men det handlar mer om lite träning än något annnat.

Klassiska spelet

Utöver musiken så är detta klassiska Tetris och måste jag välja mellan klassiska Tetris med enbart ljudeffekter från brickorna eller Tetris Beat så föredrar jag det strikt mer klassiska spelet. Jag tycker inte att musiken tillför något avgörande eller något som lyfter spelet – inte ens om jag tar på mig mina AirPod Max och lyssnar på musiken i Spatial Audio.

 

Tetris Beat – Apple Arcade

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x