blank

Det tog inte lång stund efter det att Quake registrerats i ESBR innan spelet lanserades för Nintendo Switch. Nu finns alltså klassiska, närmast kultförklarade Quake, för din spelkonsol och det är en en uppdaterad version med förbättrad grafik och du får hela spelet, som det lanserades för lite drygt en hundralapp.

Quake, Doom, Wolfenstein – där startade mitt mer intensiva spelande. Jag la massor av timmar på de här spelen och alla uppföljarna. Under flera år så drev de på mina hembyggen av speldatorer. Datorer som alla hade det gemensamt att plåtskalet aldrig skruvades på. Det var lika bra att hänga på locket utan skruvar för det tog aldrig ölång stund innan mer minne skulle inne eller så skulle grafikkortet byta ut mot ett ännu vassare.

Nintendo Switch

När det sedan blev dags att köpa en spelkonsol så blev mitt val mycket lätt – Nintendo Switch – för här fanns Doom och en rad av alla de ”gamla” spel som jag spelade – Zelda, Mario-spelen och Sonic Hedgehog. Nu har alltså en riktig speklassiker lanserat för Nintendo Switch – Quake. Det är som att återse  en gammal sedan länge förlorad kompis. Första bekantskapen med spelet blir ett kärt återseende (nåja) och de första vändorna blir ett ”javisst, det var så du giorde”.

Quake är fortfarande lika roligt och en gång i tiden behärskade jag spelet om inte till fulländning så i vart fall bättre ön de flesta. NU är det bara att börja om, börja att träna, testa, sucka tungt när ett monster avkortar ditt spelande och du tvingas att börja om. Precis som tidigare konverteringar, Duke Nukem, Wolfenstein, Doom och andra klassiker så är transformeringen av Quake till Nintendo Switch mycket lyckad. Spelet har stöd fullt ut för spelhandtag, om du inte vill spela med de som väljer med konsolen. Nu när Quake 1 släppts slå är det bara att invänta de övriga spelen och sen kommer alla tilläggen, allt det extra som lanserats för Doom. Det blir en stor nostalgikick och en dryg hundring för en spelklassiker är rena reapriset.

Du hitter Quake I Nintendo eShop nu – pris 104 kronor.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x