blank

Ny bildskärm och nytt ljud – det är i princip allt som Nintendo Switch OLED innehåller. Den nya uppgraderade modellen bidde sannerligen inget mer än en tummetott.

OLED-skärm, jodå, kanske för de som bär med sig sin Nintendo Switch och spelar mest med enheten i handen. Det är en bättre skärm, det medges men för oss som spelar med vår Switch i dockan kopplad till tv:n betyder det mindre. Bättre ljud, nja, jag drar alltid på mig hörlurar när jag spelar med enheten i handen och det gör att även det är mindre värt.

Efter fyra år

Ingen bättre prestanda vare sig vad gäller processorn eller grafiken. Du får inte mer än 1080p i upplösning kopplad via tv:n precis som tidigare. Bildskärm och ljud är sannerligen inte mycket till uppdatering efter fyra år. Jag räknar inte Nintendo Switch Lite som är en bantad version och jag räknar inte någon timme bättre batteritid hit eller dit heller som en uppdatering.

Någon uppgradering är det inte. Det är samma hårdvara, samma prestanda förutom bildskärm och ljud. Ethernet-anslutning för nätverket, jodå, helt okej men den trådlösa anslutningen har faktiskt fungerat så det är mer lite finputs än något annat.

Byta?

Ska jag då byta ”upp” mig?

Tveksamt, ytterst tveksamt. Jag vet inte om jag har lust att lägga ut pengarna på en enhet som i stort är samma konsol som jag redan har, eller rättare sagt det vet jag och det blir ingen ”ny” Nintendo Switch i höst såvida den jag har inte ger upp. Nu tror jag inte att jag är målgruppen heller. Nintendo ser att den gamla modellen fortfarande säljer oerhört bra så varför inte spinna på det och uppdatera den nuvarande modellen och hoppas på att Nintendo Switch OLED hittar flera nya spelare. Jag tror att det är så Nintendo tänker – kör på gamla modellen så länge det håller.

För oss som redan har en Nintendo Switch betyder det att vi inte behöver köpa en ny. Vi kan lägga pengarna på spel istället.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x