blank

Webbplatsen ransomwhe.re håller koll på kända digitala plånböcker som används för att ta emot utprsssningpengar via ransomware.

På webbplatsen kan du följa betalströmmar för olika grupper och du kan se de senaste betalningarna.

blank

Av informationen så framgår att gruppen Mailto/Netwalker lyckats få in mest pengar totalt och att REvil pressat ut mest pengar i år. Webbplatsen har skapats av säkerhetsforskare Jack Cable som menar att utan en spån här sammanställning, utan statistik som ger en bild av hur omfattande problemet är så går det inte heller att bedöma allvaret.

Why track ransomware payments?

Transparency is crucially needed in assessing the spread of ransomware and the efficacy of mitigations. Fortunately, due to the transparent nature of Bitcoin, it’s easy to track payments with knowledge of receipt addresses. By crowdsourcing ransomware payment addresses, we hope to provide an open resource for the security community and the public.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x