blank

Amazon har stängt ned NSO Groups nätverk och infrastruktur – de delar av det israeliska företagets nätverk där Amazon har varit leverantör.

– När vi fick kännedom om de här aktiviteterna så agerade vid snabbt och stängde ned all infrastruktur och alla konton, skriver en representant för Amazon i ett mail till Motherboard.

Pegasus

Av Amnesty International och Citizen labs undersökning framgår att Amazons nätverk har använts av NSO Groups för att distribuera och skicka ut malware, däribland spyware-programmet Pegasus. I ett specifikt fall så har Amnesty fått fram uppgifter som visar hur NSO Groups attackerade en fransk människorättsadvokat. I attacken användes Amazons Cloudfront-tjänst.

In a statement to The Guardian, NSO said ”NSO does not operate the systems that it sells to vetted government customers, and does not have access to the data of its customers’ targets. NSO does not operate its technology, does not collect, nor possesses, nor has any access to any kind of data of its customers. Due to contractual and national security considerations, NSO cannot confirm or deny the identity of our government customers, as well as identity of customers of which we have shut down systems.”

Vice

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x