blank

Animal Crossing är ett spel som du kan spela med andra, bjuda in andra och du kan spela med dina vänner – via nätet.

Party Play

Ett sätt att spela med andra, 2-4 spelare, är att spela det som kallas Party Play.

Du kan som bekant skapa flera konton på en och samma Nintendo Switch. Det är dessa spelare som kan besöka din ö och upp till fyra spela kan bo på samma ö – även om det är du som bestämmer. Spelarna skaffar en app på sin Nook Phone – den telefon du får i spelet. Den som ringer upp de övriga är ledaren och det är den spelaren som kan gå in i hus mm. Övriga spelare kan hjälpa till med att samla saker som sedan lagras i Residence Service. Där sakerna sedan kan hämta supp.

Besöka varandra

Har du vänner som också har en Nintendo Switch – och spelet – så kan ni besöka varandra spela med varandra, lokalt om ni är anslutna till samma lokala nät. Alla måste dock ha en flygplats på sin ö – annars kan ni ju inte resa till varandra så alla måste ha spelat ett tag och utvecklat sin ö.

Gå till flygplatsen, ange att du vill ut och resa och att du vill besöka en annan ö. Ange sedan ”Local Play”. Glöm inte att be den du köper biljetten av att stänga gaten så att du kommer iväg.

Online

Ska du spela online så är det samma steg som ovan men du väljer istället att spela online. Observera att du måste ha ett Nintendo Online-konto för att kunna spela via nätet.

Du kan ha en öppen ö, eller så använder du det som kallas för en Dodo Code som är ett slags lösenord för att få besöka din ö. De som kommer till din ök kan int använda verktyg och flera andra saker om ni inte är bästa vänner. Det kan ni bli via appen i din Nook Phone. Skicka en ”Best Friend Request” – acceptera så är ni bästa vänner Då kan även dina vänner använda verktyg men var noga med vilka du bjuder in och vilka som du blir Best Friend med. Vänner kan ställa till det för dig eftersom de också kan använda verktyg.