blank

SongPop Party har en utmärkt spelidé – tävla mot dig själv, mot andra eller inom familjen i att känna igen musik. En låt spelas upp och nu ska du känna igen den på tid. Låtarna kan plockas ur din spellista eller så plockar spelet dem, slumpmässigt. Tyvärr faller SongPop Parry på en enda liten detalj – du ser inte vilka val du har gjort.

Vi har väl alla tävlat i musik, i att känna igen låtar, antingen för att identifiera låtens namn, artist eller i vilken film musiken finns med. Det är en form av tävling som ofta dyker upp på fester, barnkalas eller vad det nu kan vara. I SongPop Parry kan du välja musikstil, svårighetsgrad om du ska spela själv, mot någon annan eller via nätet. Alla delar som kärvs för att bli ett riktigt bra och roligt spel. Grafiken är enkel, tydlig och du kommer snabbt fram till att välja en tävling – det är sen det inte bara blir svårt utan direkt korkat. Du har svårt, för att inte säga mycket svårt att se vilka val du har gjort.

Jättemiss

Ska du starta en tävling så har du förflyttat dig med styrspakarna på din handkontroller, bekräftat med A men inte nu längre. När du lyckats att få igång en tävling så visas fyra val på skärmen och du ska vicka styrpoaken (joystick) åt rätt låt men du ser inte vad du har valt. Ditt val markeras inte, rutan byter inte färg – ingenting. Det är en pedagogisk jättemiss som gör hela spelet svårbegripligt och svårstyrt och det är en miss av så fundamental slag att jag funderar på om det är en bugg men spelet har uppdaterats och missen finns kvar.

Du ser inte vilka val du gör, de markeras inte, rutor byter inte färg och ett enkelt, roligt spel blir med ens inte fullt lika roligt att spela – snarare irriterande.

SongPop Party – Apple Arcade

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x