blank

Dodo Peak tillhör en grupp av spel som jag personligen inte är så förtjust i – rätt bullriga, högljudda plattformspel med ljudeffekter och musik som är stressande.

Som spel betraktat är det rätt ordinärt. Du ska hoppa dig runt, undvika faror, ormar och liknande, samla in dina ägg, få med dig dina nykläckta ungar och ta dig tillbaka till boet.  Det är ett klassiskt spel med plattformar, omgångar eller vad du nu föredrar att kalla dem. Uppgifterna ökar i svårighet vartefter du tar dig vidare i spelet – klassiskt upplägg med andra ord.

Helt okej

Grafik och ljud är helt okej och spelet fungerar rent tekniskt, du hoppar runt och styr din figur i spelet med spelhandtaget – inga konstigheter. Det finns som sagt en del inslag i den här typen av spel som gör att jag inte är en varm anhängare av genren. Ljudet, musiken som hela tiden skruvar upp tempot och som driver på stressnivån. Det andra är att vi har sett tusentals liknande spel, i grund rätt enkla, i grunden med samma spelidé, samma upplägg – det är bara ljud, grafik och animeringar som är annorlunda.

Det är en typ av spel som passar utmärkt på/i din iPhone men som inte inte riktigt håller måttet då du flyttar dig till en spelkonsol. Med en handkontroll och en konsol ställs högre krav på spelen och Dodo Peak lever inte upp till dem riktigt.

Dodo Peak – Apple Arcade

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x