blank

Nyligen avslöjades att konton tillhörande 533 miljoner användare på Facebook lagts ut på nätet som en nedladdningsbar databas. Have I Been Pwned har indexerat alla telefonnumren och gjort dem sökbara så du kan kolla om just ditt telefonnummer finns med i läckan.

De läckta uppgifterna härrör från en brist, en svaghet i Facebooks system som utnyttjades 2019 för att samla ihop mycket stora mängder kontoinformation.

533 miljoner användaruppgifter har läckt ut från Facebook

In April 2021, a large data set of over 500 million Facebook users was made freely available for download. Encompassing approximately 20% of Facebook’s subscribers, the data was allegedly obtained by exploiting a vulnerability Facebook advises they rectified in August 2019. The primary value of the data is the association of phone numbers to identities; whilst each record included phone, only 2.5 million contained an email address. Most records contained names and genders with many also including dates of birth, location, relationship status and employer.

Have I Been Pwned

Informationen bjuda först ut till försäljning men då ingen visade intresse för att köpa uppgifterna så lades all informant, nedladdningsbar i ett forum för hackare.

blank

Tona ned

Facebook har försökt att tona ned avslöjandet med att det handlar om gammal information och att den aktuella buggen har åtgärdats. Då det handlar om uppgifter om enskildas familj, arbete, epostadress och telefonnummer så lär mycket av informationen fortfarande vara aktuell. Du kan nu kontrollera om dina uppgifter finns (fanns) med i den stora läckan via webbplatsen och databasen.

Have I Been Pwned

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x