Nu finns Docker med stöd för Apple Silicon

av | apr 16, 2021 | Tips & Råd, Tipset: Appar & Program

Nu finns Docker för Apples M1-datorer

Nu finns Docker med stöd för Apple Silicon vilket betyder att det populära verktyget för utvecklare nu finns i en version för Apple M1-datorer.

Docker är utvecklat för att fungera med en rad olika utvecklingsverktyg och är ett verktyg för att bland annat slippa konfigurera och ställa in olika delar i det som ska utvecklas, snabbt komma åt API – underlätta och göra hela utvecklingsprocessen snabbare och smidigare.

Docker takes away repetitive, mundane configuration tasks and is used throughout the development lifecycle for fast, easy and portable application development – desktop and cloud. Docker’s comprehensive end to end platform includes UIs, CLIs, APIs and security that are engineered to work together across the entire application delivery lifecycle.

Docker

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: