blank

Nintendo är kända för att slå till hårt mot alla som de anser att de gör intrång på Nintendos rättigheter. De som säljer fusk och lösningar för att kopiera Nintendos spel riskerar att hamna i skottgluggen för Nintendos advokater. Nu har Nintendo stämt den utpekade ledaren för gruppen Team Xecuter.

Gruppen har utvecklat och sålt fusk, kopieringsfunktioner och fusk internationellt och globalt via egen och andras webbplatser. I första hand handler det om kopieringsutrustning som kan användas för att kopiera Nintendos spel.

USB-sticka

Gruppen säljer och utvecklar det som kallas The RCM Loader vilket kan beskrivas som en USB-sticka som ansluts till en Nintendo Switch-enhet och som då gör det möjligt att kopiera spelen, något som direkt strider mot användaravtal och som Nintendo anser vara deras rättigheter. Under flera år så har Nintendo jagat inte bara den här gruppen utan andra liknande grupper.

I augusti röra året greps den förmodade ledaren för gruppen, en 51-åring kanadensisk medborgare som nu är den som Nintendo stämt. 51-åringen och flera andra i gruppen misstänks även för penningtvätt och andra ekonomiska brott, sammanlagt misstänks gruppen för 11 olika brott.

Polygon

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x