blank

Netflix är fortfarande störst och dominerar streaming-marknaden men konkurrenterna knappar in både vad gäller antalet produktioner och antalet användare.

I slutet av mars så hade Netflix 207. 6 miljoner abonnenter, varav 67 miljoner i USA. Disney+ har runt 100 miljoner användare. Sett till antalet produktioner så har Netflix också varit dominerande men även det avståndet knappar de övriga in och sett till hela branschen så tappar Netflix mark även där.

blank

Det mest påtagliga är att kampen om tittarnas tid hårdnar. Konkurrenterna tar tid från Netflix vilket märks i de mätningar och beräkningar som analysföretaget parrot har gjort. Netflix andel av tittartiden låg på 65 procent första kvartalet 2019, 54 procent för att år sedan och ligger nu strax över 50 procent.

Prognos

Det kan vara en förklaring till att Netflix missade sin prognos som sa att antalet användare skulle åka med cirkla 6 miljoner i den senaste rapporten. Resultatet blev två miljoner färre, runt 4 miljoner nya användare. Då ska hållas i minnet att under inledningen av pandemin så ökade Netflix och övriga streamingstjänster sitt användarantal snabbt och markant.

New York Times

Netflix har också höjt sina priser. Den senaste höjningen kom i oktober och Netflix tar även extra betalt för 4K-material och om du vill kunna ha tjänsten på flera skärmar. Något som Disney+ inte gör, sagt i en jämförelse.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x