blank

Wonderbox är ett spel för hjältar där du ska utforska olika världar och naturligtvis rädda världen och klara va en rad olika uppdrag. Wonderbox är också ett av de roligaste och bästa spelen på Apple Arcacde just nu i sin genre.

Det jag ofta inte riktigt gillat med den här typen av plattformsspel där du ska hoppa och ta dig fram, möta faror och utmaningar är inlärningströskeln. De är inte sällan lite för svåra och du ska kombinera knappnedtryckningar med rörelse för att klara dig och överleva. Det blir lite för mycket för motorik helt enkelt men så inte i Wonderbox. Du startar med en rätt grundlig men snabb genomgång av vilka knappar du ska använda på handkontrollen och du släpps ut på ett kort litet äventyr som borde klara rätt galant med aldrig så lite träning. Sedan är det dags att bli en hjälte på riktigt och var efter du klarar av dina uppdrag så får du kläder, kan byte utseende helt och du tjänar poäng.

Snurra

Grafiken är i en klass för sig – där du inte ska förvänta dig överdriven realism utan snarare ett serietidningsuttryck med rinnande vatten, fåglar och annat i de miljöer som du ska utforska. När du gör det så gäller det också att hålla reda på var du är, snurra och vrida på hela miljön så att du hela tiden ser var du är och vart du ska. Wonderbox är den typ av spel som drar in dig, som ökar svårigheterna i takt med att du blir bättre, snabbare och klarar mer. Det är en egenskap som bara riktigt bra spel klarar och som sagt Wonderbox är ett riktigt bra spel.

Barn

Du kan spela för dig själv eller ge dig ut på nätet och spela med andra och du kan även lägga till egna saker på olika nivåer och skapa egna banor – eller spela andras.Dock ska sägas att funktionen att bygga och skapa egna saker inte finns för AppleTV men spelet finns för andra Apple-prylar och där kan du bygga dina egna banor om du vill. Wonderbox innehåller bara mycket vilt våld – du ställs ibland inför farliga monster – som inte ser ut som riktigt farliga monster – och de ska du slå ut men här finns inga skrik och inget realistiskt våld så du kan spela med dina barn utan att de blir vettskrämda. Spelet är barnvänligt, från skolåldern och uppåt, men kräver en vuxens medverkan därför att du får instruktioner av figurer som du möter i spelet och inga figurer pratar svenska.

 

Apple Arcade- Wonderbox

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x