blank

Det ska sägas direkt – Fantasian är inte Final fantasy. Det är inte ett lika tungt (grafik) spel som Final Fantasy utan det är ett spel avsett för mobila enheter men, och detta är ett viktigt men, det gör inte Fantasian till ett sämre spel för det.

blankDet handlar om fokus och målgrupp vad gäller enhet. Final Fantasy är ett spel för kraftfulla spelkonsoler medan Fantasian siktar på mobila enheter, mobiltelefoner, surfplattor och även Apple Arcade. Fantasian har förvisso funktioner avsedda för konsoler och spelet ska kräva lite mindre resurser för att fungera på små, handhållen enheter. vilket gör att de stora tunga grafiska inslagen och animationerna har hållits tillbaka något. Spelet innehåller inte hela den värld och de utbyggda miljöer som du ser i Final Fantasy, Zelda och likande, ska vi kalla dem stora spel.

Fantasian är trots det mer ett rollspel än ”bara” ett arkadspel. Med arkad- plattformsspel menas tydliga nivåer som du kämpar dig igenom. På en nivå ska du springa runt på en slags plattform där du möter hinder och fiender. Klarar du banan/nvån så kommer du vidare. Fantasian är större bredare och innehåller mer än så.

Rollspel

Fantasian är skapat av samma spelstudio, Mistwalker Studios, som skapat Final fantasy, därav jämförelsen med denna spelklassiker. Hironobu Sakaguchi, som ligger bakom Final Fantasy, finns även med i tillblivelsen av Fantasian liksom musikkompositören Nobuo Uematsu som också skrivit musik till – Final Fantasy.

I spelet så är du Leo som är på jakt efter förlorade minnen i ett okänt land och landskap. I detta land så finns märkliga maskiner som kan vara fiender, eller vänner. Det gäller för sig som spelare att avgöra vilket. Du vaknar efter en kraftig explosion och allt du kommer ihåg är att du har haft minnen, ett liv före explosionen och nu går din resa och spelet ut på att hitta dina minnen.

 

Spelet Apple behöver

Fantasian kan vara exakt det spel Apple och Apple Arcade behöver. Det är ett spel från en välkänd studio och Fantasian har alla de inslag som krävs för att det ska bli en succé – en bra historia, musik och effekter i klass med större spel och som sagt – spelet kommer från en av spelvärldens mest kända spelskapare, Hironobu Sakaguchi. Även om det på intet sätt är en garanti för framgång så visar det att Apple menar allvar med Apple Arcade och det visar också att de riktigt stora studiorna kan utveckla spel som är avsedda för speltjänsten. Fantasian är också ett spel som skiljer sig från många andra spel på Apple Arcade. Det här är ett för den tekniska plattformen stort spel, i klass med The Pathless och en del andra spel som släppts för Apple Arcade på senare tid.

Bästa spel

Gillar du rollspel (vem gör inte det?) så är Fantasian ett av Apple Arcades absolut bästa spel. Lagomt svårt i starten med en eskalerande svårighetsgrad och även om det tar tid att ladda ned och tar upp rätt ordentligt med plats i din AppleTV så är det värt att vänta på under nedladdningen.

 

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x