blank

Builders Journey är ett spel som inte är helt lätt att beskriva. Spelet handlar om torn och byggnader som du kan vrida, utveckla och ändra i – allt för att klarar ännu en nivå. Du springer inte runt för att samla saker utan du klättrar snarare uppåt i det du bygger. Det är en blandning av byggande, pusslande och arkitektur.

blankDet är Lego som står bakom spelet och du kanske det varnar en smula men det är ändå inte som att bygga med Lego, digitalt. Du måste klara utmaningarna du ställs inför men du bygger med samma typ av logik som i Lego – med olika bitar. Spelet ser dessutom som ett lego, realistiskt, grafiskt utseende med ”riktiga” Lego-bitar.

Meditativt

Builders Journey är också ett spel för dig som inte riktigt gillar att springa runt, skjuta, jaga efter fiender – spel i högt tempo. Builders Journey är dess raka motsats, nästan lite meditativt i sin karaktär. Du kan ta tid på dig, god tid, funderar, vrida, vända och tänka. I grunden är det ett enkelt spel. Du ska flytta din Lego-gubbe från ena sidan till den andra och du ska bygga med Lego-bitar för att göra det. Utförandet däremot är något helt annat och allt annat än enkelt. Det är ett snyggt, väldesignat spel för dig som gillar att spela i ett lite makligare tempo som är lite trött på pang, dunder och ond bråd död, du vet det där som så många spel innehåller idag, så är Builders Journey något för dig. Det är en resa, en rätt stillsam resa med Lego.

Musiken

Missa inte heller musiken – den är skapad av Henrik Lindstrand och den bidrar i allra högsta grad till den stillsamma stämningen i och runt spelet. Builders Journey har lätta drag av lite japanskt över sig. Det stillsamma, metodiska, regelbundna där du får använda de små grå hjärncellerna istället för att träna upp din förmåga att snabbt hoppa runt på spelkonsolens knappar. Builders Journey är vackert, annorlunda och ett mycket välgjort spel.

Builders Journey – Apple Arcade