blank

Spelet bygger på BBCs tv-serie Blue Planet och det är en kombination av ett spel och ett interaktivt läromedel. Spelet innehåller nämligen massor med information.

blankSom spelare dyker du ned i det stora blå, våra hav, och till din hjälp har du helt nya fantastiska hjälpmedel. Spelet utspelar sig en bit in i framtiden vilket betyder att du slipper sitta instängd i en trång ubåt för att utforska våra stora hav och alla de djur som lever i dem. Du har Mirai, forskare och i hennes person har du möjlighet att lära ung massor om vår vilda havsdjur.

Berättarröst

Du har en berättarröst, flera olika röster, som berättar om det du ser i din närhet. Det är på alla sätt ett informativt och bra spel som även fokusera på att den här världen är hotad av oss människor, klimatförändringar, miljöpåverkan genom utsläpp, överdrivet fiske och även jakt på en del djur som hotar deras existens. Det är ett välgjort, utvecklat och bra spela med ett men för oss svenska spelare – det är helt på engelska vilket betyder att unga spelare kan ha svårt att hänga med och tillgodogöra sig all information.

Spelet har släppts på andra språng än engelska men inte svenska – vi är ett litet land.

Beyond Blue hittar du på Apple Arcade