blank

Nintendo kan satsa på Nvidias kretsar för en ny modell av Nintendo Switch, skriver Bloomberg.

Det har ryktats om en ny version av Nintendo Switch i drygt ett år och rykten säger att det kommer att bli en handhållen enhet med stöd för en upplösning på upp till 4K och med kraftfullare hårdvara under skalet. Nintendo har flera gånger förnekat att det kommer en ny version inom den närmaste framtiden men det brukar å andra sidan Nintendo alltid göra – förneka tills de står på scen och visar en ny modell.

Det lät så inför lanseringen av Nintendo Switch Lite, tills den nya enheten visades upp och lanserades.

Hårdvara

Den nuvarande modellen har nu flera år på nacken och det finns spel som inte har lanserats för Nintendo Switch som ett resultat av det. Detta trots att Nintendo säljer miljontals enheter av Nintendo Switch och det har under en längre tid varit den konsol som sålt bäst på marknaden. Rimligen borde plattformen vara lockande för spelutvecklare men det ska ställas mot den arbetsinsats som kan krävas för att anpassa ett spel mot lite mindre kraftfull hårdvara.

4K

Nu gör Bloomberg gällande att Nintendo kan komma att satsa på hårdvara och kretsar från Nvidia för en ny modell av Nintendo Switch. Enligt uppgifterna så siktar Nintendo på att använda sig av Nvidia’s Deep Learning Super Sampling, DLSS, vilket är en teknik med AI, artificiell intelligens, för att visa grafik på ett effektivt och resurssnålt sätt. Det ska göra det möjligt att utöka det grafiska stödet och kvaliteten upp till 4K. Minneskapacitet och CPU ska också vara kraftfulla i den nya modellen.

 

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x