blank

Cozy Grove har drag av Nintendos Animal Crossing – New Horizons. Du är på en ö som du ska utforska och du ska samla saker för att din ö ska utvecklas och för att du ska få belöningar. Konceptet är ingalunda nytt och Animal Crossing var allt annat än först. Cozy Grove skiljer sig också på en rad punkter och det är ett av de bästa spelen i Apple Arcade just nu som kommer att skänka samlaren i dig timmar av underhållning.

Cozy Grove är ett sött litet spel och även om et innehåller en massa spöken så är det snälla, hjälpsamma spöken som dessutom inte ens ser ut sim spöken. Det är guider som ber dig om saker och som ger dig saker när du klarat av uppgifter.

Samlaren

Cozy Grove är ett spel för samlaren och för dig som gillar spel där du ska utforska saker, utveckla och som är i det närmaste helt befriade från våld. Spelet inledes med att du ska skapa din scout, din figur och utforskaren, upptäckaren. Du har en ryggsäck, nästan tom när du börjar att spela och din ö – Cozy Grove är ärligt talat inte mycket för världen men det blir snabbt bättre. Din ö utvecklas vartefter du upptäcker den och ett tips – samla ved och se till att hålla brasan brinnande. Det utvecklar ön, ger färger och värme.

Nya figurer

Du kommer att ramla över nya figurer, ställas inför nya uppgifter samtidigt som du får nya verktyg – allt från spadar till annat som kan vara bra att ha på en ö som ska utforskas. I sin genre är Cozy Grove inte bara ett av de bästa spelen på Apple Arcade – det är ett underhållande spel oavsett kategori eller plattform. Grafiken är lite säregen och den skapar tillsammans med ljuden en lite säregen stämning och atmosfär. Cozy Grove har liknats vid Nintendos Animal Crossing som sagt och spelet har till och med att vara en kopia av Nintendos spelsuccé – vilket inte är vare sig sant eller korrekt. Konceptet att utforska nya miljöer, om det är en djungel, en ö eller en stad är ingalunda nytt i spelvärlden. Zelda – Breath of the Wild, The Pathless, Alba – a wildlife adventure är i grunden samma koncept – utforska, lös uppgifter och bli belönad.

Cozy Grove är ett riktigt bra spel i samma genre och det står alldeles utmärkt på sina egna ben – huruvida ett  spel nu kan göra det – stå på egna ben. Hur som helst – det är ett välgjort spel som precis har släppts på Apple Arcade.

 

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x