blank

Svenska influencers spider konspirationsteorier och desinformation om coronapandemin, samtidigt som de samarbetar med flera stora svenska företag.
– Det här är ingenting vi står bakom, säger Louise Sköld, grundare och VD på Hairtalk.

Förra veckan berättade VeckoRevyn att influencers som Paulina ”Paow” Danielsson och Alexandra Nord sprider konspirationsteorier till sina tusentals följare. Hur läkemedelsbranschen styr oss, att WHO tvingar fram ett obligatoriskt vaccin, och sympatier för konspirationsteorin QAnon är bara några exempel på saker som de delat på sina respektive Instagram-konton. En förutsättning för att influencers ska kunna försörja sig på sina sociala kanaler, där de sprider den här typen av felaktig information, är samarbeten med företag. Några av alla de företag som samarbetar med Paulina Danielsson och Alexandra Nord är svenska Chiquelle, Stronger och Hairtalk.

Vecko Revyn