blank

T5-raidbossen, Thundurus, är precis som Tornadus, lite extra svår att fånga. Här är Mackens tips för hur du lyckas och får in den nya figuren i ditt Pokédex.

Thundurus är en elektrisk flygande Pokémon. Ska du fånga en riktigt bra så sikta på:

  • 1861 – 1911 CP 
  • 2326 – 2389 CP Windy och Rainy väderboostad

Thundurus rör sig i ett rätt regelbundet mönster så det är inte där svårigheten ligger – det är avståndet.

Skalningen

Niantic tycks ha notoriskt svårt att skala olika storlekar på bildskärmar korrekt. Det är ett ständigt återkommande problem, speciellt med nya telefoner. Thundurus står mycket långt bak och det ställer till det när du ska kasta. Ringen hinner försvinna medan bollen är på väg fram och det är svårt att träffa riktigt bra. Thundurus står faktiskt så långt bak, i vissa telefonmodeller, att det är svårt att nå fram – fast du i normala fall är duktig på att kasta och träffa.

Lösningen är att istället används AR+. Slå om till AR-läget, leta reda på var Thundurus är så kommer du att se att nu står Thundurus avsevärt mycket närmare och det är betydligt mycket lättare att träffa med bra kast.

Står Thundurus långt bak och du har problem med att träffa – använd AR+.

Pokémon GO: Här är Mackens raidguide för Tornadus

Ut och jaga nu!