blank

Niantic fortsätter att jag de som fuskare i spelet, ”spoofare”, de som använder flera konton, konton i olika färger och som försöker att avancera uppåt i nivåerna genom att hitta otillåtna genvägar i spelet.

Niantic berättar att de har ingripit mot mer än 5 miljoner fuskare sedan 2020. I 20 procent av de fallen så har kontot stängts permanent.

Since the beginning of 2020, we’ve issued punishments to more than 5 million cheaters across Pokémon GO, Ingress and Harry Potter: Wizards Unite, where over 20% of the punishments were permanent bans.

Över 90 procent av de som varnats av Niantic har slutat att fuska efter den första varningen, skriver Niantic vidare.

Ingress

Niantic har testat sina nya system för att upptäcka fuskare i spelet Ingress och i det spelet så finns ett rapportsystem där spelare kan anmäla fuskare – anmälningar som prioriteras av Niantic.

We are always listening to our players and are exploring ways to leverage our community to ensure our games remain fair. To empower all Ingress Agents, we’ve rolled-out a new Fast Track process, which would enable them to request for a quicker manual intervention, before the rogue Agent can cause more damage to the gameboard. Since then, we’ve received more than 4K Fast Track requests, of which ~70% were eligible for an expedited review; and after investigating, appropriate actions were taken against those reported Agents. We’ll continue to iterate and improve the process based on the feedback we receive from the community.

Niantic

Spoofare

Det vanligaste sättet att fuska i Pokémon GO är att använda falsk positionsdata – spoofa. Det innebär att du kan förflytta dig, digitalt, i spelet, praktiskt taget vart du vill. Du kan sitta i soffan och spela i Sydamerika (exempelvis), jaga regionala Pokémons, och sedan förflytta dig hem igen. Ett annat sätt att fuska är att byta konton med en annan spelare – en lokal spelare spelar med ditt konto på en helt annan plats i världen, fångar Pokémons och spelar innan du får tillbaka ditt konto.

Ett tredje sätt att fuska är att spela med flera konton i olika färger. Ponera att du har ett rött konto och ett gult konto. Kommer du då till ett gym där det inte finns plats över – exempelvis det är fullt med röda spelare så kan du använda ditt gula konto och slå ut spelare, byta till rött igen och lägga in Pokémon.

Pokémon GO: Det här får du göra i spelet och inte göra

Tre steg

Niantic har ett system i tre steg med varierande längd på straffen. Första varningen gäller i 6-7 dagar och under de dagarna så kan du inte spela fullt ut. Du kommer inte att kunna se och fånga ovanliga Pokémons och inte heller att få Ex Raid Pass (inaktivt just nu).

Andra varningen leder till 29-30 dagars avstängning från spelet. Under den perioden så kan du inte spela överhuvudtaget.

Tredje varningen innebär att ditt konto stängs ned, permanent.

Ut och jaga nu och spela säkert!