blank

I koden för appen till Pokémon GO så finns tecken som tyder på att Niantic har planer på en prenumeration, ett abonnemang, i sina spel, och nu kommer ett besked om att du ska kunna abonnera på spelet Ingress – ett annat spel som Niantic utvecklar.

Även om det är ett annat spel så är nyheten om ett abonnemang för Ingress intressant för dig som spelar Pokémon GO för det är sannolikt att Niantic nu testar idén i ett mindre spel innan ett abonnemang kan komma i Pokémon GO. Priset är 5 dollar i månaden – runt en svensk 50-lapp och för det så får du:

As a C.O.R.E. subscription member, you will get access to the following benefits:

  • 500 capacity expansion to Inventory 
  • C.O.R.E. Agent Profile Medal
  • C.O.R.E. Agent Codename Flair
  • Monthly 2,500 CMU grant*
  • 1 C.O.R.E. Loadout Kit every month
  • View Inventory and acquired Portal Keys on Intel Map

Utökad lagring, medalj, 2 500 CMU i månaden och sedan lite andra förmåner.

Pokémon GO

Skulle summan, 50 kronor i månaden, gälla även för Pokémon GO så betyder det att Pokémon GO med ens kommer att kosta lika mycket som ett ”vanligt” dataspel – 600 kronor per år. Till det kommer biljetter för olika events, och i det fall det du får med ditt abonnemang inte räcker till, ytterligare kostnader för inkubatorer, bollar och vad det nu kan vara.

Redan idag har Niantic fått bitvis hård kritik för biljetter och andra inslag i spelet som kostat, i en jämförelse med andra spel, rätt mycket pengar för spelarna. Kritik som inte har mildrats av det faktum att Niantic har dragit in runt en miljard dollar årligen på Pokémon GO sedan det lanserades 2016.

Abonnemang

Det finns idag inga uppgifter, utöver påträffad kod, när Niantic kommer att lansera abonnemang även för Pokémon GO men då det kommer funktioner där du kan bjuda in andra spelare från Ingress och Wizards Unite och de här tre spelen delar en del både vad gäller upplägg och funktioner så är det inte långsökt att tänka sig och tro att Niantic umgås med tanken att lansera abonnemang i det mest populära spelet, Pokémon GO. Det faktum att Niantic nu tillkännagivit att abonnemang kommer i Ingress kan svårligen tolkas på annat sätt än att abonnemang kommer i Pokémon GO.

Vad säger du som spelar – har Niantic börjat att närma sig smärtgränsen nu eller är det okej eftersom det är helt frivilligt att betala?

Ut och jaga nu och spela säkert!

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x