blank

Nyligen hittades ett lite mystiskt malware-program, skriver både för Intel och Apple Silicon, Silver Sparrow. Just nu så kan detta program installera sig i sårbara system, dölja sig själv, radera sig själva men Silver Sparrow saknar det som kallas ”payload” – skadliga instruktioner.

Malware för macOS förbryllar säkerhetsexperter

Just det faktum att Silver Sparrow är tämligen välskrivet, innehåller sofistikerade funktioner men saknar ytterligare instruktioner för att stjäla information, skicka spam eller några skadliga funktioner gör att säkerhetsexperter funderar på vad programmet egentligen är avsett för och vad det är tänkt att göra. Silver Sparrow har dessutom upptäckts i nästan 30 000 Mac-datorer ute på nätet vilket betyder att även om spridningen är begränsad så har programmet fått viss spridning.

Åtgärder

Kort efter det att uppgifterna publicerades i lördags av säkerhetsföretaget Red Canary så vidtog Apple förberedande åtgärder för att snabbt stoppa programmet om det skulle få vidare spridning. Sannolikt så har Apple förberett en aktivering av den centrala funktion som finns i alla moderna Mac-datorer där skadliga program kan stoppas centralt, av Apple.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x