blank

Trots Trumps utpekande av Kina som sannolikt skyldig till intrånget hos företaget Solarwinds och dess kunder så har USAs federala polis, FBI, och underrättelseorganisationen en annan uppfattning. De båda organisationerna pekar ut Ryssland som att vara de som sannolikt ligger bakom intrånget.

Det är onekligen en viss kontrast mellan Donald Trups twittrande i frågan och det gemensamma uttalande från en rad amerikanska myndigheter.

Först Trump:

Sedan underättesorganisationer och FBI:

This work indicates that an Advanced Persistent Threat (APT) actor, likely Russian in origin, is responsible for most or all of the recently discovered, ongoing cyber compromises of both government and non-governmental networks. At this time, we believe this was, and continues to be, an intelligence gathering effort. We are taking all necessary steps to understand the full scope of this campaign and respond accordingly.

JOINT STATEMENT BY THE FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION (FBI), THE CYBERSECURITY AND INFRASTRUCTURE SECURITY AGENCY (CISA), THE OFFICE OF THE DIRECTOR OF NATIONAL INTELLIGENCE (ODNI), AND THE NATIONAL SECURITY AGENCY (NSA)


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x