blank

För två år sedan tröttnade Niantic på att få sina spel hackade och lämnade in en stämning mot flera pirater däribland Global++. Piraterna hackade flera av Niantics spel, manipulerade koden, la till egna funktioner och sedan såldes versionerna till spoofare, fuskare.

Global++ saluförde sina manipulerade versioner och de hackade Pokémon GO, Harry Potter: Wizards Unite och Ingress – alla de tre stora spel som Niantic utvecklade. Global++ sålde prenumerationer där de hackade versionerna av spelen innehöll funktioner för att förflytta sig till valfri plats, globalt. Apparna innehöll även funktioner för att gå och fånga Pokémons automatiskt.

Pokémon GO: Global++ lägger ned verksamheten med omedelbar verkan

La ned

Så snart Global++ tog emot stämningen så stängdes hemsidan ned och alla tjänster med den. Global++ meddelade att de med omedelbar verkan la ned all verksamhet. Nu hr stämningen landat i domstol och där har parterna gjort upp – Global++ och människorna i verksamheten går med på att ersätta Niantic med 5 miljoner dollar.

As a result, Global++, Ryan Hunt, and IT Haven Inc. now admit to the offenses of direct copyright infringement, contributory copyright infringement and vicarious copyright infringement. Matthew Johnson and HLP Tech LLC admit to contributory copyright infringement and vicarious copyright infringement, while Alun Hundur admits to contributory copyright infringement.

All defendants further admit to violations of the Computer Fraud and Abuse Act, California’s Comprehensive Computer Data Access and Fraud Act, California’s unfair competition law, breach of contract, and interfering with Niantic’s business relations.

TorrentfreakAnmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här